Ajánlások

2013 óta foglalkozom a SketchUp oktatásával. Egyéni megkeresések mellett többször tartottam csoportoknak is oktatást/ismertetőt a program használatáról (pl. Géniusz Plusz tanfolyam, Kályhás Akadémia). Néhány ajánlást olvashatsz alább a személyes tapasztalataikról.


Szabó Bence – Szabó Kandalló, Kecskemét

27 évesen ugyan jártas vagyok a számítógépek világában, de ettől függetlenül ki merem jelenteni, hogy bárki könnyedén fog tudni a SketchUp programmal kandallót, cserépkályhát vagy egyéb fatüzeléses berendezést tervezni. Maga a program felépítése meglehetősen kezelőbarát.
A program egyszerű és helyes használatának elsajátítása nagyon fontos, amit nekem Lengyel Gábor tanított meg. Egyedül képtelenség lett volna megtanulnom ilyen gyorsan, ilyen magas szinten használni ezt a tervező programot.
Két napos oktatáson vettem részt, ami nagyon hasznosnak bizonyult, mivel azóta már száznál is több kandallót terveztem a program segítségével.
Örülök, hogy Gábor bevezetett a SketchUp világába!
Mindenkinek ajánlom ezt a tanfolyamot, nagyon hasznos volt!


Csáktornyai Renáta – Csáktornyai Kandalló, Győr

A mai számítógépes világban egyre nagyobb igény mutatkozott a Megrendelőktől, hogy 3d látványtervet is mutassunk az árajánlat mellé, ezért kerestem meg Gábort, hogy segítsen nekem.
Bár én már az idősebb generációhoz tartozom, nem a számítógép mellett nőttem fel , és még ráadásul nő is vagyok, ( bár nem szőke 🙂 ennek ellenére is sikerült elsajátítanom a SketchUp programot, köszönhetően Gábor türelmes oktatásának és nagyszerű tudásának.
Két napos egyéni oktatáson vettem részt.
Hasznos volt számomra, csak ajánlani tudom!


Anonymus – még az első tanítvány volt sok-sok évvel ezelőtt (azóta profi SketchUp felhasználó 🙂

“Mennyiben változtatta meg a SketchUp használta a munkafolyamataimat?
Mióta megtanultam a használatát azóta fél vagy harmad annyi idő egy terv elkészítése. A megtervezett kályha akár milliméteres pontossággal tükrözi a valóságot. Méretpontos tervezésnél a belső járatok ill. a tűztér elhelyezése szemmel láthatóan kiadja a hibákat/előnyöket. A programmal könnyen meg tudom határozni a beépülő anyagok mennyiségét, darabszámát is, és nem utolsó sorban gyorsan, könnyen tudok az ügyfeleimnek néhány változtatást megmutatni, ha éppen arra van szükség.”

Kovács Gyula – kalyhaskovacs.hu cserépkályha és kandallóépítő mester

“Már évek óta terveztem, hogy megtanulom a program kezelését. Mindig halogattam, otthon egyedül próbálkoztam a használatával. Már nem tartozom a fiatal generációhoz, sokszor elakadtam. Mivel nem volt sikerélményem, feladtam és folytattam a kézzel rajzolást. Volt, hogy kollégát kértem meg, hogy rajzolja meg 3D-ben.
Tapasztalataim szerint a mai ügyfelek nagy része nem tud vagy csak nem akar kézi rajzot értelmezni (vagy egyszerűen nem trendi), ezért nem halaszthattam tovább a program kezelésének az elsajátítását.
Gáborral egyeztettem időpontot és bejelentkeztem az egy személyes tanfolyamra.
Az első nap megismerkedtem a program működésével, az eddig otthoni próbálkozások hibáinak, apró trükkökkel való korrigálásával. A nap végére kicsit elfáradtam és fel is kellett dolgoznom a kapott információkat. Otthon sokat gyakoroltam eközben újabb és újabb kérdések merültek fel bennem. Egy hét múlva ismét felkerestem Gábort, ahol ismét válaszokat kaptam. Ezen a napon újabb ismereteket szereztem.
Bár biztosan nem fogom olyan mértékben használni a programot mint Gábor, de sikerélménnyel és a 3D tervezés tudásanyagának ismeretében tértem haza.
Hasznos volt számomra, csak ajánlani tudom!”

Harmath Mihály – keramikus formatervező

“Már a 2000-es évek második felében kerestem a tervezéshez, modellezéshez használható programot. Több programot kipróbáltam, de autodidakta módon nehéz volt „testhezálló” megoldást találnom. 2012 körül találtam rá a SketchUp programra, amit szintén autodidakta módon kezdtem el használni. Sajátos, a többi addig próbált programtól eltérő logikája van, de miután ráéreztem, az eredmény nem maradt el. A modellezés ideje és a nehézsége azonban sok-sok energiát emésztett fel. Ebben a küzdelemben „kicsit” kifáradva sikerült 2015-ben konzultáltam Gáborral, kb.2-3 órát. Ez a meglévő ismereteimet rendszerbe szedte, illetve új megoldásokra világított rá, amivel gyorsabban, könnyebben és sokkal hatékonyabban lehet elkészíteni a modelleket. Így a modellezés hatékonyságában ugrásszerű gyorsulást tapasztaltam meg. Ezen az alapon új korszak kezdődött a program használatában!”